Webdesign

trendital marketing comunicare automatizare

 

Cand vrei sa incepi o afacere online o sa ai nevoie si de un site web. Sau poate vrei sa devii un blogger de succes. Sau poate vrei sa prezinti niste servicii exclusive. Categoric nu o sa ai idee cat costa, efectiv, realizarea unui site pentru nevoile tale specifice.

Iata care pot fi elementele de baza care alcatuiesc un website:

Layout-ul si Grafica WebSite-ului

Aici intra grafica specifica pentru toate paginile relevante ale website-ului. Asta inseamna in primul rand pagina Home, dar mai inseamna si cel putin un model de pagina de interior. Aceste pagini trebuie personalizate sau dezvoltate pe baza unor template-uri.
Desigur, atunci cand exista constrangeri de buget si/ sau timp, se poate alege un template care se personalizeaza. In situatii extreme, se poate renunta si la acest aspect, dar trebuie sa-ti asumi ca site-ul tau poate arata la fel cu altul care are aceeasi structura.
Costurile pentru grafica site-ului se situeaza in intervalul 200 – 500 Eur, in care limita inferioara se refera la personalizarea unei structuri deja existente, iar cea superioara la un design total customizat.

Partea de programare website

Care va fi platforma aleasa? Una deschisa (mai simplu de utilizat) sau una total customizata? Cea deschisa este una larg adoptata, cum ar fi WordPress sau una mai complexa precum Drupal, Magento etc.
In majoritatea cazurilor, o platforma deschisa serveste nevoile antreprenorilor online, mai ales cand se afla la inceput de drum. In ceea ce priveste platformele open disponibile, vei gasi discutii intregi, cu privire la ce platforma e-commerce este mai buna sau mai potrivita.
Costurile dezvoltarii unei platforme customizate nu le vom avansa aici, deoarece sunt extrem de specifice fiecarui proiect.
Costurile noastre pentru dezvoltarea unui site pe o platforma open-source variaza intre 500 – 1250 Eur. Implementarea va include functiile standard ale platformei respective.

Content sau adaugarea de continut relevant

Se adauga textele, imaginile si alte elemente de continut relevant. Tariful pentru continut este cuprins intre 5 si 8 Eur pe pagina, in functie de complexitatea continutului.
Alte optionale, precum integrarea platii cu cardul, au la baza un element important care le influenteaza pretul: am mai facut sau nu aceasta integrare? Aici este utila experienta agentiei si standardizarea in alegerea anumitor platforme.