Administrare website

trendital marketing comunicare automatizare

 

Optimizarea pentru motoarele de cautare este foarte importanta atat pentru compania ta cat si pentru succesul website-ului tau. Crearea unui website de prezentare pentru compania ta este doar inceputul.

Daca nimeni nu il poate gasi, atunci website-ul tau nu va face posibila recuperarea investitiei facute. O buna strategie de optimizare pentru motoarele de cautare nu numai ca va obtine o pozitie buna pentru website-ul tau in motoarele de cautare, dar va face si ca website-ul tau sa beneficieze de un continut convingator si de strategii de marketing care vor atrage cautatorii ocazionali catre el.

Este foarte important sa fie inteleasa diferenta intre inregistrarea in directoarele de cautare si optimizarea pentru aceste motoare. Inregistarea este doar o componenta a optimizarii si consta numai in a trimite adresa website-ului pentru ca acesta sa fie indexat si inclus alaturi de sute sau mii de alte website-uri, eventual intr-o categorie care sa-l defineasca. Nu include nici o analiza a cuvintelor cheie de cautare, nici utilizarea corecta a meta tag-urilor si nici alte strategii la care sa raspunda motoarele de cautare, si, cu atat mai putin, sunt incluse activitati de scriere profesionala a textelor sau de construire a unui continut convingator si relevant care sa transforme vizitatorii in clienti. Oricine poate folosi un program ieftin pentru a trimite in masa cereri de indexare, dar ce beneficii ar putea aduce aceasta unui website daca va fi listat cine stie unde in toate rezultatele gasite. Singurul lucru obtinut cu certitudine din activitatea de inscriere in masa este asigurarea ca adresa de e-mail pe care ai comunicat-o va ajunge pe foarte multe liste de SPAM, deoarece multe dintre asazisele motoare de cautare nu sunt decat companii care alcatuiesc si vand liste de adrese.

O buna optimizare pentru motoarele de cautare este o combinatie de tehnica si cunoastere. Aceasta necesita intelegerea cerintelor tehnice ale motoarelor de cautare, fiecare dintre ele folosind algoritmti diferiti pentru indexare. Apoi, sunt necesare cunostinte solide de marketing pentru a crea un continut convingator si strategii de marketing inovatoare care sa asigure transformarea bunei pozitii obtinute in motoarele de cautare, intr-un numar mare de vizitatori care intra pe siteul tau.